1. VOORGERECHTEN

  • 6,90

    Dal Adas

    Licht pittige rode linzensoep (vegetarisch)

  • 8,50

    Ash (Sholeghalamkar)

    Traditionele gebonden soep met verse kruiden, peulvruchten en draadjes vlees
  • 13,50

    Raaze Anna (Oma´s Geheim)

    Gemarineerde, licht gebraden en flinterdun gesneden runderhaas met cashewnoten, geraspte oude kaas en truffelmayonaise

  • 13,50

    Salade Panire Boz

    Salade met gebakken geitenkaas, geserveerd met granaatappel-balsamico, honing, walnoten en moerbeien

  • 12,50

    Kashke Bademjan

    Fijne ragout van gebraden aubergine en ´´kashk´´

    * Kashk is ingedikte yoghurt, die tot balletjes wordt gerold en gedroogd. De smaak is vergelijkbaar met een milde geitenkaas.

  • 13,50

    Meygoo

    Gebakken gamba’s in boter met verse kruiden en knoflook

  • 13,50

    Belderchin

    Gebraden kwartel, gevuld met rozijnen en walnoten, geserveerd met abrikozensaus meerprijs 3 gangen menu € 3,-

2a. Vleesgerechten (hoofdgerechten)

Wij gebruiken uitsluitend dagvers (halal) vlees. Al het vlees wordt bereid op de barbecue of lavasteengrill

  • 20,50

    Djoedje

    Gebarbecuede kipspiezen, gemarineerd in citroen, saffraan en ui (2 spiezen)

  • 32,50

    Topoli speciaal

    Tournedos met robuust gegrilde groente en appelsaus

  • 26,50

    Barg

    Dun gesneden ossenhaasspies, gegrild en gebarbecued

  • 32,50

    Bakhtiari*

    Lamsrack gemarineerd in yoghurt en specerijen, gegrild en gebarbecued

    *De Bakhtiari is een nomadenvolk in het zuid-westen van Iran. Dit gerecht is te hunner ere

  • 28,50

    Mahiche ba Baghali Polo

    Gestoofde lamsbout met Baghali Polo ( rijst met tuinbonen en dille)

2b. KOEBIDEH (hoofdgerechten)

  • 20,50

    Koebideh traditioneel

    Gebarbecuede gehaktspiezen, mix van kalfs- en lamsgehakt (2 spiezen)

  • 21.50

    Loghme

    Koebideh traditioneel met limoen en saffraan

  • 21,50

    Qashqai*

    Koebideh traditioneel met knoflook, uien, fijngesneden groenten

    *De Qashqai is een nomadenvolk in het zuiden van Iran. Dit gerecht is te hunner ere.

  • 20,50

    Mix Koebideh & Djoedje

    Een spies van Koebideh traditioneel (gehakt) en een spies van Djoedje (kip)

2c. SOLTANI (hoofdgerechten)

(Specialiteit van het huis)

  • 30,50

    Soltani traditioneel

    Set van 2 spiezen, waarvan een Barg (dun gesneden ossenhaas) en de ander Koebideh (gehakt) of Djoedje (kip)

  • 35,50

    Soltani Topoli

    Tournedos en een spies van Koebideh (gehakt) of Djoedje (kip)

  • 37,50

    Mixed grill

    Mix van Barg (ossenhaas), Koebideh (gehakt), Djoedje (kip), Qashqai (gehakt met knoflook, ui en fijngesneden groenten) en Bakhtiari (lamsrack)

2d. VISGERECHTEN (HOOFDGERECHTEN)

Wij gebruiken uitsluitend dagvers een duurzaam gevangen vis.

  • 24,50

    Kababe Ghezelala

    Op houtskool gebarbecuede verse zalmforel gevuld met een chutney van Perzische kruiden en tamre henri (een soort zure vrucht)

  • 22,50

    Mahi Sefid

    Gebakken zeetongfilet geserveerd met romige dragonsaus en Baghali Polo (rijst met tuinbonen en dille)

2e. VEGETARISCH (HOOFDGERECHTEN)

Ragout is in Iran een veelgebruikte bereidingswijze en zult u in vele traditionele Perzische gerechten terugvinden.

  • 22,50

    Halime Gharch

    Bladerdeegtaartje van ongekende verfijning, gevuld met een krachtige ragout van bospaddestoelen en kastanjechampignons en dragon. Afgetopt met een dakje van seizoenspaddestoelen

  • 20,50

    Mirza Ghasemi

    Een authentiek Perzisch gerecht uit het noorden van Iran. Geroosterde aubergines in tomaten, ei en knoflooksaus

2f. Koresht (hoofdgerechten)

Koresht is een traditioneel Perzisch stoofschotel en wordt meestal geserveerd met rijst. Vele Khoresht recepten komen voort uit de Mesopotamische keuken.

  • 22,50

    Khoreshte Fesendjoen

    In granaatappelsaus en walnoten gebraiseerd kalkoenfilet Meerprijs 3 Gangen menu € 1,00
  • 22,50

    Khoreshte Sabzi

    Gebonden stoofpotje met kalfsvlees, verse kruiden en bonen
  • 21,50

    Khoreshte Bademjan

    Gemarineerde kip met gebakken aubergine en tomatensaus

  • 21,50

    Khoreshte Gheymeh

    Kalfsvlees puntjes met tomatensaus, linzen en Perzische kruiden

2g. KINDERMENU (HOOFDGERECHTEN)

  • 12,50

    Koebideh (gehakt) of Djoedje (kip) spies met rijst

2h. Bijgerechten

  • Mokhalafat

    Bijbehorend garnituur bij ieder hoofdgerecht)

  • Liteh, Torshi

    Ingemaakte groente in azijn

  • Mast o khiarva mu-sier

    Tzatziki

  • Witte rijst met saffraan of rijst met tuinbonen met saffraan, afhankelijk van het gerecht

  • Uitgebreide salade

3. Nagerechten

  • 9,50

    Bastani Sonati

    Huisgemaakte Perzisch saffraan-roomijs met stukjes pistache en slagroom

  • 9,50

    Dessert Shirazi

    Krokant nestje van gesponnen deeg met een bol limoen of vanilla ijs, slagroom, kaneel, gekonfijte sinasappel schil in honing en pistache

  • 7,50

    Sorbetijs

    2 bolletjes sorbetijs (vraag aan de gastheer/ vrouw voor aanwezige smaken)

  • 8,50

    (Alcoholische) Cocktail Van Vers Fruit

    Een huisgemaakte smoothie, bestaande uit fruit van het seizoen en met drank, indien gewenst

  • 9,50

    Panir

    Verschillende stukjes biologisch kaas van mild naar pittig in bladerdeeg, licht gesmolten, uit de oven waardoor alle smaken tot hun recht komen